Вести


Предраг Вулетић: Уручење помагала слепом дечаку добар пример сарадње владиног и невладиног сектора

Бечеј , 19. јануар 2017.
-A A +AПредраг Вулетић: Уручење помагала слепом дечаку добар пример сарадње владиног и невладиног сектора.

Бечеј , 19. јануар 2017. .

Ппокрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је уручењу помагала слепом дечаку Немањи Киселичком из Бачког Петровог Села. Преносно помагало које користи Брајево писмо и трансформацију текста у глас, купљено је средствима обезбеђеним у акцији коју организује удружење грађана „Чепом до осмеха“.
Обраћајући се Немањи, његовим школским друговима и људима присутним на овом догађају, покрајински секретар је рекао да је удружење „Чепом до осмеха“ иницирало сарадњу са Покрајинским секреаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова и да је једно од ретких које није тражило финансијска средства.
„Покрајински секретаријат је ову, 2017.годину, прогласио годином социјалне заштите. Данашња посета Бачком Петровом Селу и додела помагала одличан је пример сарадње владиног и невладиног сектора и постизања заједничког циља - добробити сваког човека. Осмех који је на лицу малог Немање и свих нас овде највећа је награда за удружење и све нас“, рекао је Вулетић.
Додели су присуствовали и председник општине Бечеј, директор основне школе коју Немања похађа и његови школски другови.
Према речима Вање Петковић из Удружења „Чепом до осмеха“, током 2017.године у плану је да се обезбеде помагала за још дванаесторо деце.
Након уручења преносног помагала у Бачком Петровом Селу, покрајински секретар Предраг Вулетић имао је радни састанак са представницима општине Нови Бечеј. Приликом посете председника Покрајинске владе са сарадницима крајем 2016.године проблем недовршеног дворца Хетерленд у Бочару, био је једна од тема коју општина Нови Бечеј може да реши искључиво у сарадњи са Покрајинском владом.
На данашњем састанку договорени су следећи кораци у налажењу решења, дефинисање чланова радне групе. Предложена су потенцијална решења о којима ће своје мишљење дати и ресорно Министарство. Поред решавања дворца Хетерленд, представници Новог Бечеја упознали су покрајинског секретара са демографском и социјалном сликом општине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs