Вести


Предраг Вулетић уручио уговоре представницима локалних самоуправа за унапређење положаја Рома

Нови Сад , 13. новембар 2018.
-A A +AПредраг Вулетић уручио уговоре представницима локалних самоуправа за унапређење положаја Рома.

Нови Сад , 13. новембар 2018. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас уговоре представницима локалних самоуправа којима су одобрена средства на два конкурса за програме унапређења положаја Рома и Ромкиња.

„Како су проблеми ромске популације најчешће остављени локалним самоуправама да их процене и нађу решење, кроз пројекте и суфинансирање покушавамо да мотивишемо локалне самоуправе на решавање тих проблема“, истакао је Вулетић.

За ангажовање координатора за ромска питања одобрено је 5 пројеката, у укупном износу од 1.200.000,00 динара у општинама: Вршац, Сента, Бачка Паланка, Рума и Нови Бечеј.

„Ангажовањем координатора покушавамо да направимо контакт и посредујемо између припадника ромске популације и органима управе. Поред овог, реализован је и конкурс за израду и реализацију локалних акционих планова за унапређење положаја Рома у области становања, у износу од 3.000.000,00 динара, чиме ћемо покушати да решавамо један од најчешћих проблема ромске популације – стамбено питање“, рекао је Вулетић. Овогодишњим конкурсом суфинансиране су локалне самоуправе: Бачки Петровац, Сента, Сремски Карловци, Бачка Паланка, Панчево, Кикинда , Суботица.

Покрајинска посланица Јелена Јовановић је истакла да је на овај начин локалним самоуправама омогућена додатна подршка и истовремено је представљен пример партнерског и одговорног односа свих нивоа власти према ромској заједници.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs