Вести


Председник Мировић се састао са министром Селаковићем

Нови Сад , 23. јун 2021.
-A A +AПредседник Мировић се састао са министром Селаковићем .

Нови Сад , 23. јун 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас у Новом Саду са министром спољних послова у Влади Републике Србије Николом Селаковићем о питањима конкретне сарадње Покрајинске владе и Министарства спољних послова.

На састанку је било речи о међурегионалној сарадњи АП Војводине са покрајинама и регијама у иностранству са којима постоји дугогодишње партнерство, као и о заједничким напорима на заштити и унапређењу српских културних, просветних и информативних садржаја у бројним земљама у којима живи наш народ.

Министар Селаковић информисао је председника Покрајинске владе о иницијативама Министарства које се односе на сарадњу са Матицом српском и другим српским националним институцијама у Војводини, и о питањима заједничког учешћа у пројектима од националног значаја.

„Покрајинска влада је учествовала у обнови родне куће Доситеја Обрадовића у Чакову у Румунији и Спомен-гробља у Нађмеђеру у Словачкој и наставиће са активностима које имају велики значај за Србе у земљама региона“, навео је председник Мировић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs