Вести


Проглашена најбоља вина Фрушке горе

Чортановци , 12. септембар 2021.
-A A +AПроглашена најбоља вина Фрушке горе.

Чортановци , 12. септембар 2021. .

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић,отворио је данас у Чортановцима четврту по реду манифестацију Фрушка гора Wine Show, на којој су проглашена најбоља вина Фрушке горе.

Манифестација је окупила представнике републичких, покрајинских и локалних институција и организација, дистрибутере вина, сомелијере, угоститеље, винске новинаре, којима се представило 40 винарија фрушкогорског виногорја.

,,Данашњи резултати, признања и медаље са ознаком ТОП 50 помоћи ће Фрушкој гори да позиционира своја вина на тржишту тамо где она одавно припадају - међу врхунским винима премијум квалитета. Фрушкогорски винари су показали да цео овај регион прави изузетна вина, настављајући да померају границе српског винарства", рекао је секретар Иванишевић.

Он је додао да је ово подстицај гастрономском туризму у Војводини, који треба да заузме битан положај у оквиру целокупне туристичке понуде.

Догађај су подржали: Покрајинске влада, Привредна комора Војводина, ДДОР Нови Сад и ОТП банка, а организатор је Удружење винара и виноградара Срем - Фрушка гора.

Намера организатора овог такмичења, које ће сигурно прерасти у традиционално, јесте да се потрошачима на домаћем и међународном тржишту помогне при куповини фрушкогорских вина, чија ознака - ТОП 50 - јесте ознака за квалитет и регионални идентитет.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs