Вести


Пчеларима за суфинансирање инвестиција 10 милиона динара

Нови Сад , 28. новембар 2016.
-A A +AПчеларима за суфинансирање инвестиција 10 милиона динара.

Нови Сад , 28. новембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић данас је уручио уговоре корисницима који су остварили право на финансијска средства на основу конкурса за инвестиције у пчеларству. Укупно 10 милиона динара добиће 76 корисника: 6.5 милиона динара биће усмерено за набавку пчеларске опреме, а 3.5 милиона утрошиће се за набавку нових пчелињих друштава.

„Нова Покрајинска влада је заиста препознала потребу за даљим развојем пчеларства и то смо врло јасно показали кроз ребаланс буџета за 2016 годину. Тим ребалансом је обезбеђено нових десет милиона за развој пчеларства на територији Војводине, и то, у поређењу са првом половином године, када је свега 5 милиона било намењено овим потребама, показује јасну намеру да пчеларима пружимо подршку“, рекао је секретар Радојевић.

Напоменувши да је наш мед препознат на међународном тржишту и да је приметна тенденција раста извоза меда из Србије и Војводине, секретар Радојевић је истакао да су пчеларске организације добар пример организовања и навео Савез пчеларских организација Србије као прави пример организовања произвођача који врло јасно заступа интересе своје производне гране.

Данас је најављено и да ће већ 10. децембра ове године у Новом Саду бити организована међународна конференција посвећена развоју и потенцијалима пчеларства.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs