Вести


Расписани конкурси Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Нови Сад , 29. јануар 2021.
-A A +AРасписани конкурси Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Нови Сад , 29. јануар 2021. .

Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама расписао је данас конкурсе из свих области свог делокруга рада у укупном износу од 129.910.400 динара. Конкурси из области културе, јавног информисања и односа с верским заједницама трајаће од суботе, 30. јануара, до 1. марта 2021. године.

Конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката савременог стваралаштва у АП Војводини намењени су за визуелну уметност у износу од осам милиона динара, а за књижевно стваралаштво и издаваштво у износу од 15 милиона динара, колико је намењено и за сценско и музичко стваралаштво.

Конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката у области заштите и очувања културног наслеђа у АП Војводини у 2021. години, у износу од 37.810.400 динара, намењени су за три области. Реч је о истраживању, заштити, очувању и промоцији непокретног културног наслеђа, затим о истраживању, заштити, очувању и промоцији покретног и нематеријалног културног наслеђа и о дигиталној презентацији културног наслеђа на нивоу локалних самоуправа.

Конкурси за финансирање односно суфинансирање пројеката и програма у области заштите и очувања традиционалног народног стваралаштва Срба у АП Војводини, у износу од осам милиона динара, намењени су истраживању, прикупљању, обради, заштити, валоризацији, неговању, презентацији и промоцији традиционалног народног стваралаштва Срба у АП Војводини, обележавању јубилеја везаних за значајне личности и историјске догађаје, као и едукацији и промоцији знања о значају и вредновању традиционалног стваралаштва Срба за очување идентитета и посебности заједнице.

Конкурс је намењен и за дигиталну обраду и презентацију ове области код деце и младих, као и промовисању ових вредности у другим местима Републике Србије и региону и унапређењу сарадње са другим сродним организацијама у земљи. Један од циљева конкурса јесте и унапређење родне равноправности кроз пројекте истраживања, заштите и очувања традицоналног народног стваралаштва Срба у АП Војводини.

Расписан је конкурс и за суфинансирање набавке књига, других публикација и електронских књига за јавне општинске и градске библиотеке у АП Војводини у 2021. години, у износу од четири милиона динара.

У области културе расписан је конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката од значаја за културу и уметност националних мањина – националних заједница у АП Војводини у 2021. години, у износу од 8,6 милиона динара.

Биће подржани пројекти у области савременог уметничког стваралаштва националних мањина – националних заједница у АП Војводини, као и пројекти са циљем заштите, неговања и презентације нематеријалног културног наслеђа из следећих области: изворни народни плес, изворне народне песме и музика, народни обичаји и веровања и стари народни занати у АП Војводини, као и издаваштво на језицима националних мањина –националних заједница.

У области јавног информисања отворен је конкурс за суфинансирање пројеката осетљивих група у 2021. години, у износу од шест милиона динара.

Конкурс је намењен медијима који објављују информације на знаковном језику, Брајевом писму или на други начин који омогућава да се несметано остварује право у јавном информисању.

Други конкурс из области јавног информисања намењен је за унапређење професионалних стандарда, у износу од три милиона динара.

Конкурс за доделу средстава црквама и верским заједницама које делују на територији АП Војводине, у износу од девет и по милиона динара, распоређен је по конфесијама, и реч је о додели буџетских средстава за суфинансирање обављања градитељске, добротворне и научне делатности регистрованих традиционалних цркава и верских заједница, као и организација и установа чији су они оснивачи, а које делују на територији АП Војводине.

Детаљне информације о расписаним конкурсима налазе се на сајту Покрајинског секретаријата за културу, jавно информисање и односе с верским заједницама на линку: www.kultura.vojvodina.gov.rs у менију конкурси.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs