Вести


Саопштење Покрајинског секретаријата за здравство

Нови Сад , 06. мај 2017.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за здравство.

Нови Сад , 06. мај 2017. .

Данас, када здравствени систем Републике Србије са великим очекивањима и нескривеном подршком очекује коначно, нормативима одређену кадровску поделу и запошљавање преко 2000 нових здравствених радника, морално поражена и политички прегажена, али поред тога и даље друштвено неодговорна Демократска странка, покушава да у домаћу јавност поново, по ко зна који пут опробаном сценарију, унесе забуну покушавајући да омаловажавањем и ниподаштавањем оспори рад целог здравственог система Србије и напоре за превазилажење актуелних и дуго година нагомиланих инфраструктурних, кадровских и организационих проблема српског здравства.

Затечено стање након њиховог, више од деценије, "плодног рада" је свим грађанима Србије, а нарочито Војводине, добро познато. Потпуно уништен здравствени систем, огромне листе чекања, покварени медицински апарати, финансијске малверзације са набавком опреме и потрошног материјала, непотизам, запошљавање немедицинског кадра на рачун лекара и медицинских сестара, ограничавање напредовања и едукације здравствених радника у корист путовања "елитног круга по белом свету" неретко са члановима породице у најскупљим и најчувенијим хотелским комплексима, само су делић широког репертоара на једном пробуђених душебрижника.

Болнице у Србији, а посебно у Војводини, више деценија вапе за инфраструктурном обновом, која је увелико у току. Граде се нови и обнављају стари Клинички центри, Институти, болнице, домови здравља. Широм земље, купује се савремена опрема, уводе информациони системи и смањују листе чекања. После много година, Клинички центар Војводине поново рутински ради трансплатације у оквиру Еуро-трансплант програма. О томе смо, до пре годину дана, могли само да сањамо. Поред тога, без икакве воље и жеље за сагледавањем грешака у вођењу шеснаестогодишње поразне здравствене политике, они настављају да сањају отварање нових болница са опремом која се под плаштом ноћи довози и одвози из других здравствених установа, као што је случај са објектом Каменица 2.

Зато, они који су укинули специјализације пуних осам година, који су кадровском политиком и законским решењима уништили апотекарски сектор и домове здравља, и тиме нанели најјачи ударац здравству Србије, не могу и немају право да извртањем чињеница и истине, обмањују грађане Србије.

На њихову очигледну жалост, здравство Србије, после дугог низа година, иде напред.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs