Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 04. новембар 2020.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 04. новембар 2020. .

Покрајинскa влада је на данашњој седници донела низ закључака о прибављању медицинске опреме у јавну својину АП Војводине за потребе више института, општих и специјалних болница, домова здравља и завода за јавно здравље у Војводини.

Између осталог, донет је закључак о прибављању у јавну својину медицинске опреме у вредности до 27 милиона динара за потребе Института за онкологију Војводине. Институту ће бити набављен апликатор за брахитерапију, као и портабилни ултразвучни апарат за потребе Одељења за анестезију, интензивну терапију и негу.

За Општу болницу у Врбасу у јавну својину АП Војводине прибавља се ултразвучни апарат – систем са апликацијама за преглед абдомена и меких површинских ткива и васкулара с три УЗ сонде и принтером, чија је вредност 13,5 милиона динара.

За потребе Општe болницe „Ђорђе Јоановић” у Зрењанину прибавља се систем за дигитализацију РТГ апарата, вредан шест милиона динара.

Медицинска опрема – аналогни РТГ апарат с подним носачем цеви и додатном опремом и ЦР системом, у вредности од 6,6 милиона динара, прибавља се за потребе Дома здравља Кула. За Институт за плућне болести у Сремској Каменици биће набављен операциони сто за потребе грудне хирургије, вредан 6,2 милиона динара.

На данашњој седници је за вршиоца дужности директора Опште болнице „Ђорђе Јоановић” у Зрењанину, именован др Игор Китареску, доктор медицине, специјалиста интерне медицине – кардиологије.

За вршиоца дужности директорке Геронтолошког центра у Суботици, именована је Бранкица Тешановић, мастер економисткиња из Суботице.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs