Вести


Секретар Божић у Банатском Двору доделио субвенције за фармере

Нови Сад , 01. јун 2021.
-A A +AСекретар Божић у Банатском Двору доделио субвенције за фармере.

Нови Сад , 01. јун 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао је данас пољопривредно газдинство Милорада Тривуновића у Банатском Двору, у општини Житиште, где је уједно уручио банатским фармерима уговоре о додели бесповратних средстава за опремање сточарских фарми.

Укупна вредност ове инвестиције је преко 152,3 милиона динара, у чему учешће ресорног секретаријата у виду бесповратних средстава за опремање сточарских фарми у АП Војводини, како је секретар Божић навео, износи 90 милиона динара, у оквиру 104 уговора.Секретаријат је ове године определио за ове намене десет милиона динара више у односу на претходну годину. У Банатском Двору потписано је укупно седам уговора.

Божић је у разговору са пољопривредницима средњобанатског округа и домаћином Тривуновићем, у чијем поседу је живинарска фарма са 70.000 пилића и који је редовни корисник средстава на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, истакао да су ове субвенције изузетно значајне за подстицај и унапређивање пољопривредне производње и породичног бизниса на њиховим фармама.

„Циљ овог конкурса је опремање говедарских, свињарских, овчарских, козарских и живинарских фарми, затим набавка опреме за хлађење и складиштење млека, као и опреме за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте хране на газдинству. Надам се да ће сви корисници субвенција ова средства искористити како би унапредили и модернизовали своје фарме, а самим тим и повећали производњу“, поручио је Божић и додао да је максималан износ по једној пријави два милиона динара и да Секретаријат суфианансира до 70 одсто инвестиције.

Ресорни секретар је нагласио да је намера Секретаријата да оваквим и сличним конкурсима поспешује посебно препознате категорије пољопривредних произвођача као што су млађи од 40 година и жене, које су потписнице 43 уговора по овом конкурсу, од којих је 26 млађе од 40 година.

„Циљ нам је, такође, да подижемо и стандарде у подручјима са отежаним условима рада у пољопривреди. На овај начин утицаћемо и на комплетно унапређивање одређених сегмената у овој области, а будуће конкурсе ћемо креирати и на основу искустава са терена и сугестија добијених у разговору са пољопривредницима“, истакао је Божић у Банатском Двору.
Додели уговора присуствовао је и председник Општине Житиште Митар Вучуревић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs