Вести


Секретар Вулетић на семинару о друштвеном положају жена кроз историју

Нови Сад , 31. март 2017.
-A A +AСекретар Вулетић на семинару о друштвеном положају жена кроз историју.

Нови Сад , 31. март 2017. .

Центар за истраживање Дунавског региона у сарадњи са Филозофским факултетом у Новом Саду организовао је једнодневни семинар „Друштвени положај жена кроз историју“, који је одржан у просторијама Филозофског факултета у Новом Саду.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је овом семинару. Отварајући семинар, Предраг Вулетић је истакао да је положај жена у друштву једна од најзанимљивијих тема данашњице, и то и за историчаре, и за социологе и политичаре. „Када говоримо о положају жене у друштву, треба да размишљамо да је то положај наше мајке, ћерке, жене“, нагласио је Предраг Вулетић и додао да „сви мушкарци, а нарочито мушкарци који су на власти, морају својим примером да покажу какав однос имају према жени“.

Покрајински секретар је рекао и да су у социјалној заштити, али и демографији, највећи број сарадника жене, као и то да је разлика у начина руковођења жена и мушкараца очигледна. „Већ када уђете у установу социјалне заштите, осетите посебну топлину, али и сигурност“, рекао је Вулетић.

Студентима, полазницима овог семинара покрајински секретар је поручио да од њих самих, као и од примера који они дају данас, и у будућности зависи много.
Полазницима семинара обратили су се деканица Филозофског факултета др Ивана Живанчевић Секеруш, директорица Завода за равноправност полова Диана Миловић и директор Центра за истраживање Дунавског региона Александар Гајић.

Пројекат „Друштвени положај жена кроз историју” има за циљ едукацију студентске популације о историјски условљеним факторима који утичу на савремени друштвени положај жене и проблеме родне равноправности у традиционалним схватањима брачних односа и друштвеној улози жене, посебно у транзиционим друштвима.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs