Вести


Секретар Вулетић у Центру за породични смештај и усвојења Нови Сад

Нови Сад , 26. септембар 2016.
-A A +AСекретар Вулетић у Центру за породични смештај и усвојења Нови Сад.

Нови Сад , 26. септембар 2016. .

Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад организовао је презентацију свог досадашњег рада, уз промоцију Стратешког плана за период од 2016. до 2018. године. Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић отворио је скуп посвећен раду Центра и у поздравној речи подсетио на Уредбу Владе Републике Србије којом је на територији АП Војводине предвиђено отварање три оваква центра.

До данас отворен је само новосадски центар, који је смештен у Дечјем селу у Сремској Каменици. Центар ради са недовољним бројем стручњака и без решеног је адекватног радног простора. „Обавеза Покрајинског секретаријата биће да се у наредном периоду испуни све што је прописано овом уредбом“, рекао је покрајински секретар и позвао директоре центара за социјални рад Јужнобачког, Сремског и Средњебанатског округа на стрпљење до потпуног конституисања Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад и до потпуног преузимања поверених послова.

Презентацији рада присуствовао је и подсекретар Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Патрик Дрид, који је рекао да је подршка младим особама које су у систему социјалне заштите предвиђена у свим областима Акционог плана политике за младе у АП Војводини, и даодао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину отворен и за друге видове сарадње и подршке.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs