Вести


Секретар Гојковић обишао Општу болницу и Дом здравља у Сенти

Нови Сад , 30. август 2017.
-A A +AСекретар Гојковић обишао Општу болницу и Дом здравља у Сенти.

Нови Сад , 30. август 2017. .

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је јуче Општу болницу Сента и Дом здравља Сента, где се упознао са тренутним стањем у овим здравственим установама.
После дугог низа година у Општој болници Сента започео је рад централне стерилизације.
„Након 35 година колико је стара стерилизација била у функцији и обављала те послове за потребе установе, имамо један од најбољих блокова за стерилизацију на територији Војводине“, нагласио је секретар Гојковић.
Покрајинска влада је издвојила значајна средства и успела заједно са управом болнице да имплементира комплетно нови блок стерилизације за Општу болницу Сента, за шта је издвојено 14 милиона динара.
Секретар Гојковић је навео да je набављена и медицинска опрема за одељење гинекологије, а за следећу годину су планиране активности везане за инфраструктурна улагања, те ће се после дугог низа година реконструисати и грудно одељење, а план је и изградња једне специјалне онколошке дневне болнице, заједно са постељним капацитетима.
Посета Општој болници Сента и разговор са њеном управом, указала је на неке основне и најзначајније потребе које болница има у овом тренутку. Највећи проблеми су везани за недостатак квалитетених дијагностичких средстава, првенствено ЦТ апарата.
Током посете Сенти, секретар Гојковић је обишао и Дом здравља који се у потпуности обнавља. Том приликом, упознао се са тренутном ситуацијом и радом ове здравствене установе, где су у току и радови на обнови и санацији зграде. Реч је о реконструкцији највећег дела Дома здравља из средстава републичког буџета тј. Канцеларије за управљање јавним улагањима, у износу од 40 милиона динара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs