Вести


Секретар Зоран Милошевић у посети факултетима у Суботици

Суботица , 15. април 2021.
-A A +AСекретар Зоран Милошевић у посети факултетима у Суботици.

Суботица , 15. април 2021. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас суботичке високошколске установе – Економски и Грађевински факултет и Учитељски факултет на мађарском наставном језику, чији је оснивач АП Војводина. Он је истакао да је Покрајина партнер овим установама, те посебно подвукао значај Учитељског факултета за мађарску националну мањину.

"Реч је о врло важним ресурсима нашег развоја у сфери економије и грађевинарства, а посебно важну мисију у Војводини има Учитељски факултет на мађарском наставном језику. Овај факултет сведочи пре свега о томе како ми видимо живот у различитости, јер су важне перспективе националних мањина – националних заједница везане за њихову културну, образовну, политичку и сваку другу интегрисаност у српско друштво", казао је секретар Милошевић.

Током радне посете било је речи и о унапређењу инфраструктуре факултета, побољшању студијских програма, као и о питањима у вези са применом Закона о високом образовању, пре свега о дуалном образовању.

"Ми имамо два пута – један представљају акредитовани студијски програми дуалног образовања, дакле посебни програми који у односу теорије и праксе показују бољу усклађеност практичне наставе, где се кроз ангажман послодаваца и факултета интензивира та практична делатност. Други пут је да већ постојећи студијски програми имају један модул који обезбеђује већи удео практичног рада. Значи, говоримо о спремности студената да по завршетку студија потпуно буду интегрисани у радне процесе", навео је Милошевић.

Секретар је додао да је у наредном периоду потребно модернизовати студијске програме на Учитељском факултету на мађарском наставном језику, посебно за докторске студије, чиме би поступак добијања статуса правног лица био заокружен.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs