Вести


Секретар Иванишевић о подршци привреди на Годишњој скупштини Уније послодаваца Војводине

Нови Сад , 30. јун 2021.
-A A +AСекретар Иванишевић о подршци привреди на Годишњој скупштини Уније послодаваца Војводине.

Нови Сад , 30. јун 2021. .

У великој сали Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду данас је одржана Годишња скупштина Уније послодаваца Војводине, која окупља 60 привредника из целе АП Војводине, претежно из сектора малих и средњих предузећа и предузетника.

Учесник Годишње скупштине Уније и почасни гост био је покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић.

На Скупштини су представљени пројекти на којима Унија послодаваца Војводине тренутно ради, а који су фокусирани на афирмацију сектора за дигиталну трансформацију, зелену економију и развој женског бизнис лидерства и женског предузетништва.

Поред тога, одржан је и избор чланова органа управљања Уније за мандатни период 2021–2025. године.

Истичући важност заједничког рада и континуиране сарадње Покрајинског секретаријата за привреду и туризам са свим социјалним парнерима, са циљем унапређења пословне климе, очувања предузетничког духа и радних места, те развоја нових технологија, зелене економије и њихове примене у процесима пословања привредних друштава на територији АП Војводине, секретар Иванишевић је нагласио да се значај саме Уније послодаваца Војводине као тела које окупља, помаже и усмерава привреднике, огледа у њеној пожртвованости, афирмативном приступу предузетништву и активитету на многим пољима у области привреде.

,,Послодавце доживљавамо као искрене партнере у социјалном дијалогу, који нема алтернативу. То је простор у ком још можемо напредовати. Када Секретаријат креира конкурсе, укључујемо и социјалне партнере, те је тако у првих шест месеци ове године преко 300 милиона динара пласирано директно у привреду и туризам. Идеја је да на овом и сличним састанцима разговарамо са послодавцима, како бисмо заједно у наредном периоду што боље концпирали конкурсе за потребе оних којима су намењени“, рекао је Иванишевић, најавивши расписивање конкурса за уметничке и старе занате у јулу ове године.

Иванишевић је апеловао на неопходност удруживања послодаваца и оснивања локалних социјално-економских савета, који би уз кровне институције и организације знатно унапредили социјални дијалог на локалном нивоу.
Председник Уније послодаваца Војводине Владимир Лалошевић навео је да Унија слави деценију пословања, те истакао њен значај за област привреде и предузетништва, кроз призму удруживања и заједничког превазилажења проблема, у сарадњи са социјалним партнерима.

Лалошевић истиче да Унија, као невладина организација, настоји да штити и заступа интересе послодаваца са територије АП Војводине, те да преко Уније послодаваца Србије, као кровне организације, остварује заштиту интереса својих чланова и на националном и на међународном нивоу.

У интерактивном представљању извештаја о раду Уније послодаваца Војводине, учествовали су представници Покрајинског социјално-економског савета, Факултета техничких наука, као и саме Уније послодаваца Војводине, и то Сектора за дигиталну трансформацију, Сектора зелене економије и Секције за развој женског бизнис лидерства.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs