Вести


Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину уводи нове образовне системе

Нови Сад , 12. април 2021.
-A A +AТехнички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину уводи нове образовне системе.

Нови Сад , 12. април 2021. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину, где је са руководством разговарао о увођењу нових образовних система у студијске програме.

Током посете секретар Милошевић је истакао да је знање фактор које унапређује привредни потенцијал.

„Овде сам охрабрен информацијама које говоре да су студијски програми оријентисани не само према најсавременијим научним истраживањима, него пре свега према захтевима праксе и ономе што је кроз концепт дуалног образовања, већ заступљено у актуелним студијским програмима“, казао је ресорни секретар.

Он је са руководством Факултета разговарао о инфраструктурним и научним унапређењима, а декан Драгица Радосав истакла је да је нови циклус студирања у току акредитације.

„Желимо један нови циклус студирања, модеран, опредељен пре свега ка тржишту, ка компанијама. Иако имамо резултате и добро радимо, у будућем периоду том питању ћемо се још више посветити, јер је то фокус не само нашег универзитета, већ и свих осталих факултета и универзитета у нашој земљи“, напомиње Драгица Радосав.

Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину функционише у оквиру Универзитета у Новом Саду и тренутно је активно између 1.700 и 2.000 студената на основним, мастер и докторским студијама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs