Вести


Уручени уговори за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених лица

Нови Сад , 16. новембар 2017.
-A A +AУручени уговори за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених лица.

Нови Сад , 16. новембар 2017. .

У организацији Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима завршен је пројекат помоћи доходовних активности за економско оснаживање избегличких и расељеничких породица у 2017. години.

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова доделио је 28 уговора за куповину пакета у виду опреме и алата за различите предузетничке делатности у области пољопривреде, занатства, услуга, производње. Овим видом помоћи током 2017. године збринуте су 82 породице. Због изузетног интересовања, након ребаланса буџета, још 28 породица је добило средства.

Уговоре су корисницима уручили директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило и покрајински секретар Предраг Вулетић.

Директор Фонда Душко Ћутило је истакао добру сарадњу Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима са Покрајинском владом и ресорним секретаријатом, као и разумевање за потребе које Фонд има у циљу доступности својих програма.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је рекао да је првобитни буџет Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима био 60 милиона динара, да би, ослушкујући потребе и захтеве, након ребаланса буџета, Фонду усмерено још 11,6 милиона динара за реализацију програма.

„Циљ нам је да обезбедимо средства у буџету и достигнемо крајњи циљ – потпуну интеграцију избеглих, прогнаних и расељених лица у друштво“, истакао је Предраг Вулетић.

Уговоре, који су данас уручени, примиле су породице из 16 војвођанских општина.

Кроз програме Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима ове године кроз различите програме оснажено је око 300 породица. До краја 2017. године очекује се реализација још једног програма, а то је исплата једнократне новчана помоћи ученицима средњих школа из избегличких и расељеничких породица. Реч је о једнократној накнади у износу од 40.000 динара коју ће добити 100 ученика.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs