Вести


Уручени уговори о додели средстава за пројекте у области социјалне заштите

Нови Сад , 20. јун 2019.
-A A +AУручени уговори о додели средстава за пројекте у области социјалне заштите.

Нови Сад , 20. јун 2019. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас уговоре о додели средстава за реализацију програма и пројекта у циљу унапређења социјалне заштите на територији АП Војводине, одобрених на јавном конкурсу за финансирање, односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2019. години.

Циљ конкурса је подстицај и развој нових и унапређивање квалитета постојећих услуга социјалне заштите, које реализују установе социјалне заштите или удружења грађана, као пружаоци услуга.

„Буџет који смо затекли пре тачно три године био је неоправдано недовољан, што су у највећој мери осетили управо корисници услуга социјалне заштите“, рекао је секретар Вулетић и додао да је Покрајински секретаријат секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова препознао потребе и од првог дана уложио напоре и средства да се ниво услуга подигне на виши ниво.

„У претходне три године за унапређење социјалне заштите додељено је 600 милиона динара, од чега је данас додељено 70 милиона динара установама социјалне заштите и удружењима грађана, а такође још 65 милиона из текуће буџетске резерве“, рекао је покрајински секретар.

Вулетић је изнео податак да су данас потписаним уговорима обезбеђена средства за 113 пројеката, те да је то само део средстава који се планира за област социјалне заштите у овој години.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs