Вести


Уручени уговори удружењима грађана у области социјалне заштите

Нови Сад , 14. јун 2019.
-A A +AУручени уговори удружењима грађана у области социјалне заштите .

Нови Сад , 14. јун 2019. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, уручио је данас уговоре у вредности од 18 милиона динара намењених удружењима грађана која пројекте реализују у областима: социјалне заштите и заштите лица са инвалидитетом, борачко-инвалидске заштите и друштвене бриге о деци и популаризације пронаталитетне политике.

Обраћајући се присутним представницима удружења грађана покрајински секретар Предраг Вулетић је рекао да је на почетку мандата постављен циљ рада Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, да се бави људима и допре до сваког човека у чему су најважнији партнер удружења грађана.

„Трећу годину за редом расписујемо конкурс за доделу средстава удружењима грађана која реализују програме у три, веома важне области: област социјалне заштите и заштите лица са инвалидитетом, област друштвене бриге о деци и популаризације пронаталитетне политике, и не мање значајна области борачко-инвалидске заштите“, рекао је покрајински секретар.

У 2019. години за овај конкурс намењено је 18 милиона динара, што је два милиона више него претходних година. Додатна два милиона, била су усмерена у области борачко-инвалидске заштите.

„Током 2017. и 2018. године доделили смо укупно 36 милиона за 156 удружења, данас додељујемо уговоре за 121 удружење“, нагласио је Предраг Вулетић и подсетио да се подршка Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова огледа и у конкурсима који предстоје до краја 2019. године којима ће се оснажити и унапредити удружења социјалне заштите, као и у области побољшања положаја Рома и Ромкиња и области равноправности полова.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs