Вести


У Дому Ветерник обележен Међународни дан особа са инвалидидтетом

Нови Сад , 03. децембар 2018.
-A A +AУ Дому Ветерник обележен Међународни дан особа са инвалидидтетом.

Нови Сад , 03. децембар 2018. .

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом у Дому „Ветерник“ одржана је манифестација чији учесници су били корисници ове установе.
Поред представника градских и републичких институција, манифестацији је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Поздрављајући присутне госте, директорка Дома Ана Вила је истакла значај подршке и повезивање свих присутних, како за кориснике Дома, тако и за запослене.
Указујући на значај 3. децембра, који је пре више од двадесет година установљен као Дан особа са инвалидитетом, Предраг Вулетић је рекао да је ово дан који треба само да нас подсети, а да свих осталих дана у години треба да мислимо и бринемо о свима који су у систему социјалне заштите.

Вулетић је казао да је Покрајинска влада у претходној години бринула о свим корисницима у систему социјалне заштите. На примеру ове установе, једне од највећих у Србији, види се однос Покрајинске владе према корисницима и запосленим у социјалној заштити. Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова је у периоду 2016.- 2018. година Дому Ветерник обезбедио више од 50 милиона динара, од чега је више од половине, тј. 33 милиона реализовано током 2018. године.

Вулетић је додао да положај особа са инвалидитетом и њихову интеграцију у друштво побољшавамо и сарадњом са удружењима грађана која су у овој области у 2018. години за свој рад добила око 20 милиона динара.

Захваливши се републичким и градским институцијама на сарадњи и побољшању услова у свим установама социјалне заштите, покрајински секретар је рекао да ће и наредна, 2019. година бити година великих улагања и побољшање услуга у социјалној заштити.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs