Вести


У КЦВ се од Covid 19 инфекције лечи 38, а у Општој болници у Панчеву 81 пацијент

Нови Сад , 05. мај 2020.
-A A +AУ КЦВ се од Covid 19 инфекције лечи 38, а у Општој болници у Панчеву 81 пацијент.

Нови Сад , 05. мај 2020. .

Tренд опадања броја новооболелих од Covid 19 инфекције У АП Војводини се наставља, уз истовремено смањивање броја пацијената који се од те инфекције лече у за то предвиђеним установама у покрајини.

У Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду се, тако, од Covid 19 инфекције у овом тренутку лечи 38, а у Општој болници у Панчеву 81 пацијент. Од тога, у КЦВ су на механичку вентилацију прикључена три, а у панчевачкој болници два пацијента.

У привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, отвореној за смештај оболелих са лакшом клиничком сликом Covid 19 инфекције, тренутно се налази 38, а у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 36 пацијената.

На Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, од Covid 19 инфекције се лечи седморо деце и сва она су у добром општем стању.

У циљу откривања и лечења свих оболелих, а тиме и коначне победе над епидемијом вируса Covid 19, на територији целе АП Војводине, а посебно у јужном Банату, и даље се се спроводи интензивно тестирање свих грађана који испуњавају критеријуме дефиниције случаја.

Ознаке: Корона вирус

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs