Председник Покрајинске владе


Почели радови на реконструкцији и модернизацији железничке пруге Суботица – Хоргош – државна граница с Мађарском – (Сегедин)

Нови Сад , 18. октобар 2021.

Данас су, у присуству највишег државног врха Републике Србије и Републике Мађарске, почели радови на реконструкцији и модернизацији железничке пруге Суботица – Хоргош – државна граница с Мађарском – (Сегедин), која ће бити прикључена на будућу брзу пругу Београд–Будимпешта.

По завршетку...


Опширније

Обележен празник хрватске националне мањине

Нови Сад , 16. октобар 2021.

„У име Покрајинске владе и лично име, припадницима хрватске националне мањине у Србији честитам национални празник – Дан рођења бана Јосипа Јелачића. Очување и неговање идентитета хрватске националне мањине у свим његовим сегментима, као и свих других националних мањина које живе у нашој...


Опширније

Мировић: У Војводини у току обимна реконструкција локалних путева

Нови Сад , 15. октобар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Бачкој Паланци и Оџацима радове на санацији локалних путева, за шта је из покрајинског буџета, само ове године издвојено укупно 248,2 милиона динара.

„У току су обимни радови на реконструкцији локалних саобраћајница не само у...


Опширније

Мировић и привредна делегација Корушке о економској сарадњи

Нови Сад , 14. октобар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас привредну делегацију аустријске покрајине Корушке, коју је предводио председник Привредне коморе Јирген Мандл.

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи о потенцијалима Војводине и Корушке, те о могућностима за нова...


Опширније

Председник Мировић посетио Прву бригаду Копнене војске

Нови Сад , 13. октобар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас Команду Прве бригаде Копнене војске у Новом Саду.

Командант те јединице бригадни генерал Зоран Насковић упознао је председника Мировића са активностима Прве бригаде, реализацијом постављених задатака и оствареним резултатима....


Опширније

Покрајинска влада издвојила средства за манастир Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој

Нови Сад , 13. октобар 2021.

Покрајинска влада, преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, издвојила је три милиона динара за манастир Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој, за изградњу и уређење пирга Катарине Бранковић.

Уговор су у Покрајинској влади, у присуству председника Игора...


Опширније

Мировић: Војводина ће увек бити ослонац и подршка Републици Српској

Нови Сад , 12. октобар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас тематској седници Скупштине Војводине поводом деценије међупарламентарних односа Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске истакавши да су у протеклих десет година предузети конкретни кораци и напори како би се...


Опширније

Пријем за полазнике 65. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране

Нови Сад , 08. октобар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас полазнике 65. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране (ШНО) Универзитета одбране, који бораве у Новом Саду на студијском путовању ради упознавања са улогом државних органа и привредних субјеката.

Пожелевши...


Опширније

Отворена фабрика чоколаде „Бери Калебо“ у Новом Саду

Нови Сад , 07. октобар 2021.

У присуству председника Републике Србије Александра Вучића и председника Покрајинске владе Игора Мировића данас је у Новом Саду отворена фабрика „Бери Калебо“, водећег швајцарског произвођача чоколаде, у којој је запослено готово 100 радника.


Опширније

Успостављање свеобухватне базе података о пројектима финансираним путем екстерних извора

Нови Сад , 05. октобар 2021.

Данас су у Покрајинској влади потписани споразуми између свих 45 локалних самоуправа и Фонда „Европски послови“ АП Војводине о укључивању у свеобухватну базу података (БЕФС) о пројектима финансираним путем екстерних извора.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић овом приликом изјавио...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs