Потпредседница Бранислава Белић код генералног секретара АЕР-а Клауса Клипа

Нови Сад , 29. јануар 2010.
-A A +AПотпредседница Бранислава Белић код генералног секретара АЕР-а Клауса Клипа.

Нови Сад , 29. јануар 2010. .

Страсбур / Нови Сад, 29. јануар - Данас је у седишту Скупштине Европских Регија (АЕР) у Страсбуру одржан састанак потпредседнице доц. др Браниславе Белић и генералног секретара АЕР-а Клауса Клипа и координатора радне групе за енергију АЕР-а Кристине Дигелман (Цхристине Диегелмнанн).Главна тема сатанка је дефинисање пројекта Пеер Ревиењ (размена искустава) у којем Војводина треба да учествује, а тема пројекта је  креирање Образовне стратегије за енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије за Општину Темерин, са посебниом освртом на Основну школу и предшколску установу у Сиригу, који треба да постану образовни центар за целу Војводину, као и израда Стратегије за преношење стеченог знања у Општини Темерин и у остале Општине у Војводини. Пројекат је писан у сарадњи са Скупштином Европских региона, чији је Скупштина АП Војводине чланица од 2002. године, а биће предат Централној Европској Иницијативи (ЦЕИ) од које се очекује добијање средстава за овај пројекат. Влада Војводине је прошле године усвојила "Програм остваривања стратегије развоја енергетике у АП Војводини од 2007 до 2012 године" и реализација овог пројеката везаног за енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије се уклапа у Стратегију, јер ће се преко савета за геотермалну енергију, чији је потпредседница Белић председник, спроводити у наредном периоду.
Овај пројекат треба да буде почетак примене ове стратегије у локалним самоуправама у Војводини, а у даљем раду и образовању осталих локалнх самоуправа, очекује се и знатна финансијска уштеда и примена свих обновљивих извора енергије које постоје у Аутономној Покрајини Војводини.
Очекује се да ће Скупштина АП Војводине и даље учествовати у раду Комитета 1 и радне групе за енергију Скупштине Европских регија.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs