Саопштење покрајинског Омбудсмана поводом инцидента у Темерину

Нови Сад , 28. јануар 2010.
-A A +AСаопштење покрајинског Омбудсмана поводом инцидента у Темерину.

Нови Сад , 28. јануар 2010. .

 Потребан системски и дугорочни рад на толеранцији Нови Сад, 28. јануар - Поводом учесталих инцидената у Темерину, који прете нарушавању међунационалних односа у овој општини, Покрајински омбудсман сматра да треба предузети више од пуке осуде напада који могу у себи имати и елементе националне припадности. У циљу откривања и кажњавања починилаца, те спречавања оваквих појава у будућности, потребна је правовремена и примерена реакција надлежних органа.  Спровођење оваквих активности захтева системски приступ и дугорочну стратегију. Покрајински омбудсман је спреман да се укључи у израду и спровођење стратегије која ће допринети развоју толеранције и заједничког живота у општини Темерин и у целој вишенационалној Војводини.
 Први корак у том правцу биће састанак заменице за заштиту права националних мањина Покрајинског омбудсмана и председника општине са представницима полиције у Темерину, као и директорима основних и средњих школа са територије ове општине. Циљ састанка је да се осмисли пројекат чији би циљ био едукација школске деце у чије спровођење би се укључиле све наведене институције. Предавања и радионице би се организовале са циљем да се код деце на време изгради свест о основним појмовима из области појединачних и колективних људских права, као и механизмима њихове заштите.
 О даљем току ове иницијативе и конкретним активностима Покрајинског омбудсмана на овом пројекту јавност ће бити благовремено обавештавана.   
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs