Покрајински секретар за образовање на Технолошком факултету

Нови Сад , 27. јануар 2010.
-A A +AПокрајински секретар за образовање на Технолошком факултету.

Нови Сад , 27. јануар 2010. .

 Нови Сад, 27. јануар - Покрајински секретар за образовање проф. др Золтан Јегеш посетио је данас Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду и декану др Заварго Золтану уручио Дозволу за рад, којом је потврђено да Технолошки факултет испуњава стандарде за акредитацију високошколске установе. Технолошки факултет имаће наставу на по пет студијских група на три нивоа студирања - програму основних академских студија, програму дипломских академских студија и студијских програма докторских академских студија.   - Без ваших струка и знања нема могућности за реализацију најважнијих компаративних предности које наша покрајина има, посебно када се ради о технологији производње хране, биохемијском инжињерингу, еко-енергетском инжињерингу, контроли квалитета и другим областима за које ја овај факултет, међу првима у Србији акредитован.
 Надам се да ће многи међу вама остати део овог факултета и да ћете у своја места и градове понети и знање и љубав према свом занимању и својим примером усмерити нове генерације студената, јер се ради о факултету и стручности за којима постоји потреба.

 Технолошки факултет ће такође наставити да се изграђује јер га после успешно обављене акредитације, као и друге високошколске установе, чека још посла, јер морамо обезбедити најбоље наставнике, најбоље услове за рад и студирање и савремене програме за будуће генерације студената - рекао је покрајински секретар за  образовање. Проф. др Јегеш присуствовао је и свечаности уручивања диплома студентима овог факултета које је уприличено у оквиру обележавања дана Светог Саве.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs