Председник Пајтић у Раткову и Оџацима

Нови Сад , 21. јануар 2010.
-A A +AПредседник Пајтић у Раткову и Оџацима.

Нови Сад , 21. јануар 2010. .

 Нови Сад/Оџаци, 21.јануар - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић посетио је данас Ратково, село у општини Оџаци и са Данилом Шћепановићем председником МЗ Ратково, потписао протокол о изградњи канализационе мреже. Председник Пајтић, председник привременог органа општине оџаци Верољуб Марковић потом су посетили сеоску библиотеку и православну цркву, који такође треба да буду обновљени и реконструисани.  - Канализациона мрежа у Раткову је 118 мрежа у Војводини која је изграђена уз помоћ покрајине и Фонда за капитална улагања. То је најбољи доказ да не одустајемо од нашег концепта равномерног улагања и принципа помоћи најмање развијеним срединама, и војвођанском селу уопште. Наше село мора бити атрактивно и за улагања и за живот и за рад у њему, па смо ми у Раткову реализовали и друге пројекте, укључујући обнову школе и сеоске инфраструктуре - рекао је председник Пајтић.

 Председник Пајтић је потом у просторијама општине у Оџацима са председником привременог органа Верољубом Марковићем потписао и протокол о радовима на завршетку изградње градске канализације, доградњи новог објекта предшколске установе „Полетарац" са дечијим базеном и фискултурном салом. Градња канализационе мреже траје већ неколико година а овим пројектом биће изграђено завршних 4,6 километара мреже градске канализације (35 процената читаве мреже). Постављање канализације треба да буде окончан до краја ове године, а радови су вредни 35 милиона динара. У новом објекту „Полетарца" биће смештено стотинак малишана који ће добити и нову салу за фискултуру, а дечији базен ће бити изграђен у склопу Спортског цента „Шумице". У спортски центар „Шумице" је већ уложено десет милиона динара, а нови дечији базен, је пројекат вредан тринаест милиона, које је такође обезбедио Фонд за капитална улагања.

 - У протекле четири године у самом граду Оџацима реализовано је двадесетак пројекта које су реализовани уз помоћ покрајине, највише захваљујући покрајинском Фонду за капитална улагања. Данашњим потписивањем протокола смо створили услове да одемо још корак даље и да Оџаци коначно добију савремену канализациону мрежу без које нема квалитетног, нормалног и здравог живота. Такође смо створили услове да деца добију своје објекте који ће њима а и свима нама пуно значити. У плану су и још неке инвестиције, које ће са до сада оствареним улагањем у школство, здравство и инфраструктуру, Оџацима омогућити да се брже развијају - рекао је председник војвођанске Владе др Бојан Пајтић.
 По речима председника привременог органа општине Оџаци Верољуба Марковића, поред радова на завршавању канализације, у оквиру водоводне мреже треба да буду реализована два веома важна пројекта, изградња црпне станице и побољшавање квалитета пијаће воде, умањивањем њене садашње тврдоће и заменом постојећих азбестних цеви. Планирана изградња индустријске зоне, која треба да постане окосница за будуће инвестирање и економски развој читаве општине, такође треба да буде остварена у сарадњи са Фондом за капитална улагања.    

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs