Председник војвођанске владе у посети селима у општини Оџаци

Нови Сад , 20. јануар 2010.
-A A +AПредседник војвођанске владе у посети селима у општини Оџаци.

Нови Сад , 20. јануар 2010. .

 Нови Сад/Српски Милетић, 20. јануар - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић и директор покрајинског Фонда за капитална улагања Момчило Миловић посетили су данас Српски Милетић, Бачки Брестовац и Бачки Грачац, села у општини Оџаци. Председник Пајтић и његов домаћин, председник привременог органа општине Оџаци Верољуб Марковић, најпре су обишли основну школу „Српски Милетић" која је реновирана уз помоћ покрајине, и потом потписали Протокол о изградњи пута Српски Милетић - Бачки Брестовац.   Изградња ова саобраћајнице, која треба да буде дуга 7,5 километара, стајаће 120 милиона динара, и поред локалног имаће и регионални значај јер ће омогућити повезивање два значајна европска друмска саобраћајна коридора, ВИИ и X.
 - До сада смо у општину Оџаци, преко покрајинских фондова и програма за технолошки развој, уложили 560 милиона динара. Део средстава која су у складу са трајном концепцијом војвођанске владе да обезбеди равномерни развој и омогући финансирање изградње и обнове села и мањих места у свакој од локалних заједница у нашој Покрајини, издвојен је и за реновирање школе у Српском Милетићу и предстојећу изградњу спортских терена. То је у складу са нашим напором да изградњом савремене инфраструктуре и нових објеката школа и здравствених установа, омогућимо инвестиције и обезбедимо услове за квалитетнији живот свим нашим грађанима. Посебно се то односи на наше село и на недовољно развијене општине које морају постати места која млади неће напуштати јер ће им нудити могућности за сопствену пословну иницијативу, запослење и квалитетнији живот. Одлазак младих из наших села представља један од најтежих проблема у Војводини и ми желимо да то зауставимо, изградњом модерне инфраструктуре без које нема улагања и инвестиција. Зато тражимо да локална администрација буде одговорна и решена да испуни све ове захтеве и да, у сарадњи са покрајинским и републичким органима, заједнички оствари пројекте који ће нашој деци обезбедити квалитетан и успешан живот, у било ком од места у нашој Покрајини - рекао је председник војвођанске владе.
 Председник Пајтић посетио је и Бачки Брестовац и обишао погоне предузећа „Нивета" које производи опрему за чишћење и личну хигијену. Предузеће запошљава тридесет мештана овог села, а ускоро ће посао добити и нови радници, захваљујући средствима које су обезбеђена на основу учешћа у пројекту субвенција намењених послодавцима који уопшљавају нове раднике, које је припремила покрајинска влада. Током посете Бачком Брестовцу председник Пајтић и председник привременог органа општине Оџаци Верољуб Марковић потписали су и протокол о обнови православне цркве у овом селу.
 Своју данашњу посету општини Оџаци председник Пајтић окончао је у Бачком Грачацу, где је представљен пројекат обнове пута између овог места и села Крушчић, дужине пет километара, вредан 150 милиона динара. Обнова ове саобраћајнице биће такође финансирана уз помоћ средстава покрајинског Фонда за капитална улагања.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs