Саопштење са 7. седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 20. јануар 2010.
-A A +AСаопштење са 7. седнице Владе АП Војводине .

Нови Сад , 20. јануар 2010. .

Нови Сад, 20. јануар - На данашњој 7. седници Владе АП Војводине којом је председавао др Бојан Пајтић усвојене су одлуке  о оснивању Покрајинског завода за заштиту природе,  и  о образовању Покрајинског Фонда за заштиту животне средине. Покрајински секретар за заштиту животне средине др Слободан Пузовић образложио је да је доношењем Закона о заштити природе,  који је ступио на снагу 23. маја 2009. године, створени су услови за оснивање Покрајинског завода за заштиту природе. Законом је  прописано  да послове заштите природе и природних добара која се целом својом површином налазе на територији Аутономне Покрајине Војводине, обавља Покрајински завод за заштиту природе. Покрајински Завод за заштиту природе, са седиштем у Радничкој улици у Новом Саду је  постојао  од 1966. до 1992. године и  обављао је послове у области заштите природе за територију Покрајине. Оснивањем Покрајинског завода за заштиту природе, поново се стварају услови да се од стране покрајинских органа сагледа стање у погледу заштите, развоја и очувања природних вредности и одлука, као и предузимање одговарајућих мера за заштиту, очување и развој природних добара. Средства за оснивање Завода обезбеђују се у буџету Аутономне Покрајине Војводине.
Покрајински буџетски фонд образује се у циљу обезбеђивања финансијских средстава за подстицање заштите и унапређивања животне средине на територији Аутономне Покрајине Војводине. Средства Покрајинског буџетског фонда користе се наменски, за финансирање акционих и санационих планова у складу са Националним програмом заштите животне средине, односно за финансирање програма заштите животне средине. Средства од накнаде за коришћење рибарског подручја користе се наменски за заштиту, унапређење и одрживо коришћење рибљег фонда.Средства Покрајинског буџетског фонда користе се на основу утврђеног програма коришћења средстава буџетског фонда који доноси Влада Аутономне Покрајине Војводине.
Чланови Владе АП Војводине прихватили су Програм рада и финансијски план Фонда за капитална улагања АП Војводине за ову годину, као и Фонда за непрофитни сектор АП Војводине и именовали чланове Управног и Надзорног одбора Института за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици. За председника Управног одбора именован је проф. др Мирослав Планчак, доктор техничких наука,  редовни професор Универзитета у Новом Саду, а за председника Надзорног одбора именован је Милан Ђукић, дипломирани правник, Србијагас, из Новог Сада.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs