Постигнут договор са представницима Асоцијације пољопривредника Војводине

Нови Сад , 18. јануар 2010.
-A A +AПостигнут договор са представницима Асоцијације пољопривредника Војводине.

Нови Сад , 18. јануар 2010. .

Нови Сад, 18. јануар - Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Саша Драгин одржали су данас састанак са представницима Асоцијације пољопривредника Војводине, које је предводио Мирослав Киш, председник Асоцијације.
На састанку је било речи о могућности смањења накнаде за одводњавање и олакшица у погледу плаћања ове накнаде за 2008. и 2009. годину, као и учешће представника ове Асоцијације у будућем планирању и контроли утрошка средстава у ЈВП „Воде Војводине".
Председник Пајтић истакао је да Војвођанска Влада, подржава политику која треба да обезбеди пољопривредницима да њихов производ буде конкурентан на европском тржишту. Војвођански пољопривредници неће бити ускраћени ни за једну олакшицу, која буде прописана и важила за све пољопривреднике у Србији, казао је овом приликом председник војвођанске Владе.
Поводом данашњих захтева војвођанских пољопривредника, договорено је да накнада за одводњавање из протекле године буде исплаћиване до краја 2010. године, а министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Саша Драгин је нагласио да ће повећање накнаде у овој години бити мање за три одсто.
Саговорници су се сложили да садашња законска решења у области вода нису адекватна, те да ће у оквиру новог закона бити уграђене могућности за системско решавање у области вода у нашој покрајини.
У прилог томе говори и намера да се што хитније донесе нови закон у области вода, који треба да обезбеди равномерније трошење средстава, подстицајне мере ради улагања пољопривредника у сопствене системе за наводњавање, као и формирање фондова у које ће се сливати средства од такси које ће плаћати свако пољопривредно друштво у висини од 0,025 одсто, а што ће служити у изградњи система за наводњавање у нашој покрајини. Представници Асоцијације пољопривредних произвођача имаће увид у извештаје о раду ЈВП „Воде Војводине" и оствариће чвршћу сарадњу са водопривредним предузећима и ЈВП „Вода Војводине". Састанку су присуствовали и покрајински секретар за финансије мр Јовица Ђукић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Даниел Петровић, директор ЈВП "Воде Војводине" проф. др Атила Салваи.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs