Председник Пајтић у посети Каравукову

Нови Сад , 17. јануар 2010.
-A A +AПредседник Пајтић у посети Каравукову.

Нови Сад , 17. јануар 2010. .

 Нови Сад/Каравуково,16.јануар - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић посетио је Каравуково, село у општини Оџаци. Председник Пајтић и председник привременог органа СО Оџаци Верољуб Марковић потписали су уговор о изградњи две еко-чесме у овом селу, које нема квалитетну воду за пиће. Инвестиција вредна пет милиона динара биће реализована средствима покрајинског Фонда за капитална улагања.   - Иако смо у општини Оџаци урадили много, али желим да вам кажем  да нас чека још много тога. До сада смо, током последње три године, у ову општину уложили 400 милиона динара, и путем владиних пројеката запослили 350 људи. Основна школа, обновљена и опремљена новим спортским теренима, у коју је уложено 20 милиона динара леп је пример наше успешне сарадње. 

  Међутим ми морамо да учинимо још више. За то вам треба одговорна и предузимљива локална самоуправа, која ће у сарадњи са покрајином и републиком, успети да искористи све могућности и знати да привуче инвестиције, која ће знати шта су приоритети и умети да их спроведе, на начин како смо то урадили реновирањем школе и изградњом спортских терена. - рекао је председник војвођанске Владе. По изградњи две еко-чесме, које треба да буду завршене током ове године, мештани Каравукова имаће квалитетну пијаћу воду, јер сада имају само воду техничког квалитета.
 
 Председник Пајтић обишао је и нови погон за дораду семена, инвестицију остварену у сарадњи са великом немачком фирмом „КWС". У овом савременом објекту запослено је 20 радника, који дневно прераде 55 тона семена кукуруза и сунцокрета, што је количина која задовољава домаће потребе за семенском робом ратарских култура и истовремено омогућава извоз. У општини Оџаци, захваљујући донацији холандске владе, вредној 746 хиљада евра, биће изграђен и савремени стакленик за повртарску производњу.  

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs