Егереши подржао фестивал туристичког и етно филма

Нови Сад , 14. јануар 2010.
-A A +AЕгереши подржао фестивал туристичког и етно филма.

Нови Сад , 14. јануар 2010. .

Нови Сад, 14. јануар - Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши разговарао је данас са руководством РТВ Тренд из Бачке Тополе, који трећи пут организују фестивал туристичког и етно филма «Травел Фест», а који ће се ове године одржати у мају месецу у Апатину. Овај међународни фестивал окупља учеснике из региона, Европе и света, а његов садржај чине путописне репортаже, туристички промотивни филмови, радио и  телевизијске рекламе намењене туризму.  На прошлогодишњем фестивалу, поред представника земаља из региона, своје радијске и телевизијске репортаже представиле су и екипе из Бразила, Еквадора, Кине, Канаде и Мађарске. Председник Егереши истакао је да је Војводина најбоље место за одржавање оваквог фестивала због свог мултикултуралног и вишејезичног карактера, те да је фестивал уједно и прилика за промоцију туристичког потенцијала како Војводине и Србије, тако и других региона и земаља који учествују. Егереши је додао и да ће позвати подунавске регионе и земље да узму учешће у овом фестивалу, с обзиром на чињеницу да између ових земаља већ постоји добра сарадња и у другим областима.
 «Овај фестивал је идеална прилика за промоцију Војводине као мултикултуралне, мултиконфесионалне и вишејезичне средине, али је и прилика за промоцију и афирмацију наше Покрајине као еврпског региона, успостављање нових контаката и сарадње» нагласио је Егереши. Он је, на позив организатора, прихватио да ове године буде на челу програмског савета фестивала.
 Директор РТВ Тренд Рајко Вулин истакао је да је циљ овог фестивала приближавање различитих култура и обичаја, као и промовисање толеранције и додао да он чини део укупних активности афирмисања мултикултуралности Војводине. Организатори фестивала истакли су да ће у наредном периоду бити расписан конкурс за пријављивање учесника и да ће ове године, по први пут, поред репортажа, филмова и реклама из области туризма у програм фестивала бити уврштена и категорија етно филма и репортаже.КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs