Председник Пајтић уручио гаранције за отварање нових радних места у Беочину

Нови Сад , 12. јануар 2010.
-A A +AПредседник Пајтић уручио гаранције за отварање нових радних места у Беочину .

Нови Сад , 12. јануар 2010. .

Беочин/Нови Сад, 12. јануар - Председник Владе АП Војводине доц. др Бојан Пајтић, присуствовао је свечаности у Беочинској фабрици цемента Лафарге, поводом потписивања уговора између ове компаније и инвеститора компаније МАРС, која ће у Беочину  изградити нову фабрику за производњу прецизних механичких делова. Том приликом председник Пајтић, уручио је власнику компаније Марс, Милану Радићу финсијску гаранцију, којом ће свако ново радно место у оквиру овог пројекта у Беочинском бизнис парку бити суфинансирано са 130.000 динара.

Председник Пајтић је у свом обраћању казао да данашњи догађај има двоструки значај и нагласио:
„Ово је почетак рада прве фабрике у Беочинском бизнис парку и, истовремено, прва велика инвестиција коју финансира покрајинска Влада. Ми смо у току прошле године успели да смањимо незапосленост у Војводини и усред светске финансијске кризе, успели да запослимо 24.000 људи на територији наше покрајине захваљујући покрајинским програмима запошљавања. Наставићемо офанзивно ту политику, настављамо подршку сваком новом радном месту у износу од 130.000 динара", истакао је председник Пајтић и навео да у прилог томе говори и гаранција војвођанске Владе намењена компанији Марс, чија је укупна вредност 65.000 евра за првих педесет запослених у новој фабрици.
Пословни парк компаније Лафарге БФЦ добио је данашњим потписивањем уговора првог инвеститора, у оквиру чијег погона ће у овој години у Беочину започети производња прецизних механичких делова и машинска обрада метала. Цео програм новосадске компаније МАРС , која у Србији послује од 1990. године, биће намењен извозу.До сада је инвеститор у овај пројекат уложио 1,6 милиона евра, који су утрошени углавном за набавку потребне опреме и машина из иностранства намењених новој фабрици на поседу од 4.000 метара квадратних.
Бројним званицама обратили су се и домаћини ове свечаности, генерални директор Лафарга Костин Борк и председник Општине Богдан Цвејић. Захваливши се на подршци која је стигла из Владе АП Војводине, као и досадашњем разумевању и показаној сталној спремности да сарађује у унапређивању ове средине на обали Дунава у подножју Фрушке Горе, домаћини су изнели очекивање да ће пројекти на привлачењу нових инвестиција у Беочину имати успешну будућност.
Оно што је данашњом приликом посебно истицано јесте присуство корпоративне друштвене одговорности. Наиме, Беочин Бизнис парк је непрофитни, први пројекат корпоративне друштене одговорности који је покренула компанија Лафарге Беочинска фабрика цемента, у стратешком партнерству са општином Беочин и уз подршку Министарства економије и регионалног развоја Владе Републике Србије и Владе Аутономне Покрајине Војводине, са намером да се створе услови који ће привући нове инвеститоре и тако допринети повећању производње, извоза, смањењу незапослености и укупног економског и социјалног развоја беочинске општине и региона. Иначе, потенцијалним инвеститорима на располагању је 18 хектара земљишта на обали Дунава у склопу комплекса Лафарге БФЦ, директно повезаних са луком. Локација је инфраструктурно опремљена гасом, електричном енергијом и телекомуникационим везама.
Свечаном потписивању уговора у компанији Лафарге у Беочину присуствовали су и чланови војвођанске Владе, покрајински секретар за рад и запошљавање Мирослав Васин и покрајинска секретарка за архитектуру урбанизам и градитељство Душанка Д. Сремачки.
Планирано је да у првој години пословања предузеће МАРС запосли педесет, а до краја друге године рада укупно сто људи.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs