Делегација Извршног већа учествује на заседању Мешовите радне групе за сарадњу Војводине и италијанске регије Фруили Венеција чулија

Нови Сад , 23. јун 2009.
-A A +AДелегација Извршног већа учествује на заседању Мешовите радне групе за сарадњу Војводине и италијанске регије Фруили Венеција чулија.

Нови Сад , 23. јун 2009. .

Нови Сад, 23. јун - Делегација Извршог већа АП Војводине, коју чине Ивана Диулић Марковић, потпредседница Извршног већа АП Војводине и покрајинска секретарка за регионалну и међународну сарадњу, Душанка Д. Сремачки, покрајинска секретарка за архитектуру, урбанизам и градитељство, Андор Дели, помоћник покрајинског секретара за управу, прописе и национелне мањине и Митар Васиљевиц, стручни сарадник у Покрајинском секретаријату за регионалну и међународну сарадњу, 25. и 26. јуна 2009 године борави у Удинама, Република Италија, на првом заседању Мешовите радне групе за сарадњу између АП Војводине и Фриули Венеције чулије.У складу са Споразумом о сарадњи између АП Војводине и Фриули Венеције чулије из 2007. године и Изјави о намерама два председника из 2009. године, Мешовита радна група ће дефинисати приоритете и конкретне облике сарадњу између два региона, међу којима се издвајају иницијативе о заједничким пројектним предлозима из области обновљивих извора енергије, изградњи малих хидроелектрана, соларној енергији, сарадњи универзитета на размени наставника и студената и поставци заједничких студијских програма, пројекту коришћења база података и размени информација о привредним друштвима, преносу искустава из области регионализације и аутономије и сарадњи сајамских институција. 
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs