Нови пројекти НВО удружења - два часописа за младе

Нови Сад , 08. јун 2009.
-A A +AНови пројекти НВО удружења - два часописа за младе.

Нови Сад , 08. јун 2009. .

Нови Сад, 6. јуни - На данашњој конференцији за новинаре у Извршном већу Војводине Ана Сегедински в.д.директора Фонда за развој непрофитног сектора АП Војводине, представила је два пројекта младих из невладиних организација „Хоризонт" и „ОНО" који су реализовани уз подршку овог Фонда и Градске управе за културу Града Новог Сада. - Данашња конференција за новинаре има за циљ упознавање јавности са новим пројектима за младе, који су такође дело младих из невладиних организација и удружења „Хоризонт" и „ОНО" а остварени у сарадњи са Фондом и новосадском градском управом.  Подршка Фонда за развој невладиног сектора усмерена је на пројекте који ће младима помоћи да узму активно учешће у свим важним друштвеним збивањима и који допринесе њиховој свакодневној едукацији. Нови часописи, један електронски и један штампани које данас представљамо, могу младима помоћи да на прави, аутентични, начин одговоре многобројним захтевима који се пред њих свакодневно постављају - рекла је Ана Сегедински.
 Милица Николетић из Омладинске невладине организације ОНО представила је електронски магазин „интегралац - веб магазин за младе" доступан на истоименом интернет порталу (хттп://www.интегралац.инфо/). Електронски магазин је настао из потребе да млади добију могућност да слободно  изразе своје ставове, дискутују о ономе што их интересује и овладају способношћу да своје мишљење медијски уобличе на интернету. Један од основних циљева пројекта је зато била виртуелна школа новинарства, и обука младих у „он-лине" новинарству. Иако је замишљен са намером да привуче првенствено младе из Војводине редакцији „Интегралца" јављали су се млади из читавог региона, из свих земаља на простору бивше Југославије. Полазници „он лине" школе новинарства који су прошли обуку своје текстове могу да представе у веб-магазину, а тренинг је подразумевао охрабривање учесника у формирању критичког и активног односа према стварности, упознавање са истраживачким новинарством и могућности за стицање додатног образовања и квалитетног информисања на интернет мрежи.
  „Одмор" је штампани магазин намењен средњошколској публици, који ће издавач, Удружење за повећавање културног нивоа друштва „Хоризонт" бесплатно дистрибуирати у новосадским средњим школама. Едвин Деменди рекао је да је часопис штампан у тиражу од десет хиљада примерака који су 5. јуна дистрибуирани читаоцима - ђацима, и да се ради о публикацији едукативног, забавног и информативног карактера која ће ученицима средњих школа понудити проверене и квалитетне информације и садржаје, на примамљив и поуздан начин. „Одмор" ће читаоцима понудити могућност учествовања на литерарним и конкурсима за најбољу фотографију. Часопис ће излазити четири пута годишње, једном током сваког тромесечја, а наредни број излази у септембру 2009. године.   
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs