Егереши осудио напад на председника привременог органа управе Опшине Врбас

Нови Сад , 08. јун 2009.
-A A +AЕгереши осудио напад на председника привременог органа управе Опшине Врбас.

Нови Сад , 08. јун 2009. .

 Нови Сад, 8. јун - Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши најоштрије  је осудио инцидент који се током викенда догодио у Врбасу, када је у експлозији уништен аутомобил председника привременог органа управе Опшине Врбас и посланика у Скупштини АП Војводине Жељка Видовића. «Отворен напад на представника једне локалне самоуправе и посланика у покрајинском парламенту представља и отворен напад на демократију, толеранцију, слободу мишљења и све оне вредности које у Војводини чувамо и негујемо. На жалост, овај инцидент није усамљен случај напада на локалне, покрајинске и државне функционере и то би требало да буде јасан сигнал свим надлежним органима да учине све што је у њиховој моћи како би се починиоци пронашли и казнили, али, пре свега, овакви догађаји у будућности предупредили» истакао је Егереши.
 Председник Егереши је нагласио да инспиратори и извршиоци претњи и напада на државне функционере неће успети у намери да било кога застраше и тиме спрече европски пут Војводине и Србије, као и даљи напредак и развој целе државе.
 «Као што не дозвољавамо да инспиратори међунационалних инцидената у Војводини наруше складан и хармоничан однос свих националних заједница које у Војводини живе, тако не смемо дозволити да група хулигана спречи развој локалних самоуправа, АП Војводине и државе Србије, као ни да успори наш пут европских интеграција. Против таквих идеја зајенички ће се борити и представници органа власти и представници органа полиције», нагласио је Егереши.КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ 
Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs