Председник Пајтић посетио општину Сремска Митровица

Сремска Митровица , 04. јун 2009.
-A A +AПредседник Пајтић посетио општину Сремска Митровица.

Сремска Митровица , 04. јун 2009. .

Нови Сад/ Сремска Митровица, 04. јун - Председник Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић је данас у Сремској Митровици на свечан начин - откривањем плоче са именом Улице краља Петра Првог - отворио за саобраћај ову реконструисану улицу за чију обнову је из Фонда за капитална улагања издвојен 71 милион динара. Догађају је присуствовао и Момчило Миловић, директор Фонда за капитална улагања. Домаћини покрајинској делегацији су били градоначалник Бранислав Нединовић, председник Скупштине општине Александар Продановић и директор Дирекције за изградњу града Сремска Митровица Бојан Гаврић.
Реконструкцијом ове централне сремскомитровачке улице дуге 430 и широке 20 метара са пратећом инфраструктуром, која је спојена са градским тргом, центар града добио је нови изглед. Као веома битно, изграђена је канализациона мрежа која није до сада постојала и  обезбеђена  већа  пропусна моћ саобраћаја у централном делу града.
Председник Пајтић истакао је овом приликом да је Извршно веће АП Војводине преко Фонда за капитална улагања за последње три године у општину Сремска Митровица уложио 1,3 милијарде динара, што је много више него што је учињено за последњих 20 година када је реч о овој општини.
-Отворили смо обновљену централну улицу у Сремској Митровици са реконструисаном канализационом и водоводном мрежом, што је веома важно када је реч о овом улагању и практично реконструисали околне саобраћајнице. Капитална улагања биће настављена и у  Срему и у Војводини са настојањем да побољшамо квалитет живота наших грађана и упослимо представнике наше привреде. Улагаће се и даље у приоритетне пројекте у општини Сремска Митровица- истакао је Пајтић.
Домаћини су се сложили да се  сада ова најлепша улица у њиховом граду слободно може поредити са европским улицама. Од стране домаћина истакнуто је и то да је у овом послу значајно и то што су биле ангажоване домаће грађевинске фирме, што је било од великог значаја јер је допринело упошљавању људи из Сремске Митровице. Такође, изражена је и велика захвалност за средства добијена од Фонда за капитална улагања која су у целости покрила ову инвестицију. Како је још наглашено, домаћинским пословањем Дирекције за изградњу града Сремске Митровице уштеђена су значајна средстава која ће бити уложена у нове радове у Сремској Митровици.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs