Потписан Уговор о суфинансирању активности Фонда ''Др Зоран чинђић'' за 2009. годину

Нови Сад , 03. јун 2009.
-A A +AПотписан Уговор о суфинансирању активности Фонда ''Др Зоран чинђић'' за 2009. годину.

Нови Сад , 03. јун 2009. .

Нови Сад, 03. јун - Председница Управног одбора Фонда «Др Зоран чинђић», Ружица чинђић и покрајински секретар за науку и технолошки развој, проф. др Драгослав Петровић су данас, у Извршном већу АП Војводине, потписали Уговор о суфинансирању активности Фонда «Др Зоран чинђић» за 2009. годину.

На овај начин Извршно веће Војводине је преко Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој обезбедило 800.000 динара за суфинансирање трошкова одласка студената завршних година факултета и младих стручњака, који су показали посебне резултате, на стручну праксу у најпознатије компаније у Немачкој и Аустрији.
Потписивању Уговора су присуствовали и студенти продекани Универзитета у Новом Саду, као и војвођански студенти који су стипендисти Фонда «Др Зоран чинђић».
Професор др Драгослав Петровић изразио је особито задовољство што је данашњим потписивањем и званично потврђена подршка којом Извршно веће АП Војводине жели да дậ допринос активностима Фонда „Др Зоран чинђић".Професор Петровић је нагласио да је Фонд израстао у респектабилну институцију са огромним резултатима иза себе, као што се и могло очекивати обзиром на име Зорана чинђића које носи и незаменљиву улогу и допринос који у оквиру Фонда остварује Ружица чинђић. Он је изразио уверење да ће Фонд бити трајна инспирација и потпора нашег укупног развоја.
„Сарадња са овим Фондом за покрајинску владу представља део њене орјентације у укупној полтици коју остварује. Познато је да Извршно веће даје предност кадровском ресурсу, а њега пре свега препознајемо у потенцијалима младих људи и представља основни ресурс на који се можемо ослонити", нагласио је овом приликом Драгослав Петровић. Он је подсетио да је Извршно веће, поред акција које су усмерене на подршку младима попут „Кампуса Европе", 18 станова за младе истраживаче и чак 50 нових радних места отворених за младе стручњаке, и до сада суфинансирало активности које су биле у оквиру Фонда „Зоран чинђић". До сада је већ 24 младих људи техничке и економске струке преко Фонда остварило своју праксу у немачким и аустријским корпорацијама. Покрајинска влада наставиће сарадњу са овим Фондом који доприноси отварању наше сарадње са Европом и у перспективи нашег даљег развоја, рекао је још проф Петровић.
Ружица чинђић изразила је захвалност на овој подршци коју Извршно веће упућује Фонду, истакавши да овај догађај носи много ширу поруку од оног што је његова основна карактеристика која се остварује у подршци студентима који ће стечена знања пренети на домаће пословање.
-Без образовања, без младих, едукованих и просвећених људи нема будућности ни у Војводини ни у Србији- поручила је Ружица чинђић у Извршном већу АП Војводине. Она је додала да су будућност управо млади људи, будући носиоци демократског преображаја без чијег образовања, развоја и интеграција у европске, демократске и цивилизацијске токове нема ни будућности наше земље. Стога је још једном упутила посебну захвалност Извршном већу АП Војводине, ресорном секретару проф. др Драгославу Петровићу и посебно премијеру покрајинске Владе Бојану Пајтићу који је по Ружициним речима препознао и уважио овај залог за будућност, исказавши притом уверење да је то једини исправни и прави пут за будућност наше земље.Овом приликом присутнима су се обратили и војвођански стипендисти Фонда „Др Зоран чинђић" Мирјана Ракић и Марко Мунћан, који су јавности пренели утиске са својих студијских усавршавања. Такође, председник Фонда Саша Марковић представио је присутнима програме које финансира Фонд «Др Зоран чинђић.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs