Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 09.05.2024

Секретар Иванишевић на отварању конференције  „IT Loop” – повезивање студената и компанија у ИТ сектору 

Читај ми

Читај ми
AA

У Научно-технолошком парку Нови Сад данас је отворена дводневна конференција под називом  „IT Loo“, у организацији Удружења „Wе Are The Future Of IT“ Факултета техничких наука у Новом Саду, која окупља студенте информационих технологија из целе Србије са циљем развоја, напретка и усавршавања вештина, као и упознавања студената информационих технологија са компатибилним индустријама и компанијама.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић истакао је на отварању да ресорни секретаријат подржава ове активности, јер је циљ ове конференције и Секретаријата истоветан.

„Циљ је повезивање науке и привреде, што доприноси већем бруто друштвеном производу, односно напретку целе државе. Планирамо да у наредном периоду распишемо два нова конкурса, од којих је један за почетнике у свим облицима бизниса“, рекао је Иванишевић и позвао студенте и представнике академске заједнице на сарадњу у креирању нових програма како би овај циљ био остварен.

Он је указао на то да је конференција добра прилика за успостављање трајног професионалног контакта и сарадње између академске заједнице и привреде и то кроз целодневни програм, док представници компанија својим знањем и искуством дају шансу студентима да остваре индивидуалан напредак уз стручно усавршавање.

„Велико је задовољство бити домаћин једне овако велике и значајне конференције у организацији студентског удружења и НТП-а Нови Сад која обрађује актуелне теме. Изузетно нам је важно што се овакви догађаји одвијају баш овде, јер они привлаче и студенте и наше чланице, а то и јесте једна од улога Научно-технолошког парка – да умрежава студенте, стартапе и развојне компаније“, рекао је директор НТП-а Нови Сад Небојша Дракулић.

Према речима организатора, овај стручни скуп јесте одговор на потребе студената Факултета техничких наука у Новом Саду да се упознају са ИТ индустријом, са циљем одржавања ИТ заједнице фокусиране на размену професионалних знања и искустава.

Предавања, радионице, панел-дискусије, квизови и такмичења, као и актуелан изложбени сегмент, отварају могућност за непосредан контакт са представницима приватног сектора.

 

 

fixed-img