Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 17.10.2022

Десет милиона динара за обуку талентованих ђака на Андревљу

Читај ми

Читај ми
AA

Пројекат обуке талентованих ученика основних и средњих школа с територије АП Војводине започет је данас у Центру за привредно-технолошки развој „Андревље” на Андревљу. Током десет недеља, тачније, све до 24. децембра, ђаци из укупно четрдесет основних и средњих школа учествоваће у разним активностима из сфере природних и друштвених наука, уметности и културе, с циљем подизања квалитета образовно-васпитног процеса основног и средњег образовања и васпитања.

Прве две недеље пројекта, гости Андревља биће ученици 7. и 8. разреда основних школа, а након тога смењиваће се ученици из 32 средње школе с територије АП Војводине.

„Жеља нам је свима била да вас талентоване ученике на неки начин наградимо за ваш допринос репутацији школе коју похађате и да вас подстакнемо да негујете ту посебност коју имате у себи. Надам се да је пред вама угодних шест дана које ћете провести са својим вршњацима који долазе из различитих средина, да ћете имати прилику да нешто ново научите о другима, али и о себи, да уживате у природи и да стекнете нека нова знања и сазнања у оквиру предавања и радионица које смо осмислили и припремили за вас”, изјавила је помоћница покрајинског секретара за образовање Милица Вучићевић.

Пројекат реализујемо у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, а за те намене опредељено је више од десет милиона динара.

fixed-img