Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 30.08.2013

Пастор обишао XIV Међународни сајам „INOCOOP“ у Зрењанину

ZR2

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор посетио је данас у Зрењанину XIV Међународни сајам иновација, кооперација и предузетништва „INOCOOP“ 2013. У разговору са организаторима и излагачима, којих је ове године 270 из већине земаља региона, председник Пастор је истакао важност организовања оваквих сајамских манифестација и додао да се „INOCOOP“ својом дугогодишњом традицијом и квалитетом наметнуо као значајан привредни догађај.

„У данашњим условима није лако организовати и одржати континуитет једне овакве манифестације и зато организатори „INOCOOP“-а заслужују похвале и подршку. Посебно ме радује то што не опада број привредника који излажу на овом сајму, као ни квалитет понуде. Овакве манифестације су важне и зато што су прилика за различите пратеће садржаје, попут конференција, предавања и сусрете приведника, а овај сајам је и у том делу напредовао“, истакао је Пастор и нагласио да се Србија налази на путу убрзавања европских интеграција које не значе само промену прописа, већ и успостављање контаката и тражење заједничких интереса.

„У том смислу и конференција која се данас одржава на „INOCOOP“-у, а која се односи на могућности повезивања привредника Србије и Мађарске, има велики значај. Ових месеци дефинишу се правила за наступајући буџетски период од 2014. до 2020. године, када је реч о прекограничној сарадњи, у којем ће и привредне организације моћи да конкуришу са пројектима за европска средства што је ново и веома важно.То даје посебан печат и моменат изазовности и могућности онима који учествују на овом сајму“, истакао је Пастор.

Председник Скупштине АПВ поздравио је и учеснике презентације Мађарско-српске трговинске и индустријске коморе, која је основана 2009. године.

Организатор сајма „INOCOOP“ је Регионална привредна комора Зрењанин и Опште удружење предузетника Зрењанин, у сарадњи Туристичким центром Града Зрењанина, уз подршку Града Зрењанина.

На свих досадашњих тринаест сајмова учествовало је преко 2050 излагача из земље и иностранства. По организационој структури учесници сајма су предузетници, мада учешће у значајној мери имају и велике компаније, удружења, агенције и представници старих заната. „INOCOOP“ је у претходних тринаест година посетило преко 25000 људи из целе Србије и околних земаља, а од 2006. године сајам „INOCOOP“ је под окриљем Асоцијације Сајмова југоисточне Европе – ЕАSЕ.

fixed-img