Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 10.08.2023

Покрајина подржала одржавање традиционалних манифестација

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора корисницима који су остварили право на средства за одржавање традиционалних манифестација у 2023. години на територији АП Војводине.

Уговори су потписани са 156 корисника, а уручила их је помоћница покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Драгица Илић.

„Вредност инвестиције је 63,5 милиона динара, а учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство износи 15 милиона динара“, изјавила је Илићева.

„Ресорни секретаријат препознаје значај одржавања традиционалних манифестација које имају за циљ да промовишу и очувају начин живота у руралним подручјима на територији АП Војводине“, рекла је помоћница Илић и истакла пружање подршке оваквом начину промоције АП Војводине, али и Републике Србије.

Средства на овом конкурсу добила су друштва која негују традицију ручних радова као и народних обичаја, удружења која се баве виноградарством, производњом месних и пчелињих производа, одгајивачи животиња и живине, клуб жена предузетница, центар за социо – културолошке изузетности, и остали.

fixed-img