Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 16.04.2024

Ћурчић и Иванишевић уручили уговоре предузетницама: 7,3 милиона динара за капиталне и текуће субвенције

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић доделили су данас уговоре предузетницама за субвенционисање трошкова набавке машина, рачунарске опреме, софтвера или услуге у циљу иновирања и дигитализовања процеса производње и операција у домену маркетинга и трговине у 2024. години.

Додељено је укупно 7,3 милиона динара за 40 корисница, од чега је шест милиона за капиталне субвенције, а 1,3 милиона динара за текуће трошкове.

Овогодишњи конкурс ресорни секретаријат спроводи са Кабинетом потпредседника Покрајинске владе и Саветом за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине, који је формиран 2020. године, а женско предузетништво је једна од приоритетних тема којима се бави.

Потпредседник Ћурчић је истакао да Покрајинска влада и ресорни секретаријат пружају подршку предузетницама и делатностима којима се баве.

„Урадили смо много како бисмо помогли предузетницама. Предузетништво карактеришу две кључне ствари – спремност да се уђе у предузетничке воде и идеја да се покрене нови бизнис“, рекао је Ћурчић и подсетио на то да је Покрајинска влада у претходној години определила 22 милиона динара за 135 послова које су покренуле жене.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић нагласио је храброст људи који се одлуче за предузетништво.

„Труд показује колико на тржишту може да се постигне. Ми смо ту да вам помогнемо да развијете посао, да растете и да запошљавате друге“, рекао је Иванишевић наводећи да је до сада Секретаријат доделио преко 130 милиона динара за унапређење женског предузетништва.

Он је најавио конкурс из области запошљавања, јавни позив за учешће на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду и нови циклус Академије за предузетништво без накнаде за оне који желе да стекну нова знања и вештине.

fixed-img