Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 23.11.2022

Добитници покрајинских признања – Адриана Вилагош, Сузана Кујунџић Остојић, Станислава Роквић, компанија „Геби“, Гимназија „Вељко Петровић“ из Сомбора и Банатски културни центар

Читај ми

Читај ми
AA

Комисија за доделу Покрајинске награде и покрајинских признања једногласно је одлучила о овогодишњим добитницима највиших признања која се додељују у АП Војводини у областима привреде, културе, образовања, спорта, равноправности полова и људских и мањинских права.

Покрајинско признање у области привреде „Лазар Дунђерскиˮ добила је компанија „Геби“, производно-трговинско друштво са ограниченом одговорношћу из Чантавира, а Покрајинско признање у области образовања „Ђорђе Натошевићˮ додељено је Гимназији „Вељко Петровић“ из Сомбора.

Добитник Покрајинског признања у области културе „Ференц Фехерˮ јесте Удружење „Банатски културни центар“ из Новог Милошева, а добитница Покрајинског признања у области спорта „Момчило Тапавицаˮ атлетичарка Адриана Вилагош.

Покрајинско признање у области равноправности полова „Милица Томићˮ додељено је Станислави Роквић, оснивачу Едукативног центра „Полетарац“ у Бачкој Паланци.

Председница Националног савета буњевачке националне мањине др Сузана Кујунџић Остојић добитница је Покрајинског признања у области људских и мањинских права „Људевит Мичатекˮ.

Покрајинска признања, као и Покрајинска награда „Михајло Пупин“ оперском певачу Жељку Лучићу, биће уручени 25. новембра на свечаности поводом Дана присаједињења Војводине Србији.

Покрајинско признање у области људских и мањинских права „Људевит Мичатекˮ биће уручено 10. децембра на Међународни дан људских права.

 

fixed-img