Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 01.07.2024

Интензивирање сарадње Покрајинске владе и НАЛЕД-а у циљу јачањa капацитета локалних самоуправа у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић разговарала је данас са директорком Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) Виолетом Јовановић о правцима будуће сарадње Покрајинске владе и те организације.

На састанку одржаном у Покрајинској влади истакнуто је да је важно да се сарадња унапреди како би се допринело јачању капацитета локалних самоуправа у Војводини и самом развоју градова и општина.

Како је истакнуто, у чланству НАЛЕД-а је већина градова и општина из Војводине, што креира додатни простор за рад на примени прописа кроз тематске обуке и јачање капацитета на локалу. Између осталог, истакнути су рад на реформи у областима дигитализације јавне управе, решавања имовинско-правних питања и инспекцијског надзора, те рад са општинама на примени зелених и социјалних јавних набавки, и на увођењу депозитног система.

Имајући у виду да НАЛЕД у континуитету подржава деловање Етно-мреже на очувању културног наслеђа и економског оснаживања жена, на састанку је разговарано о даљим корацима будуће сарадње и у тој области.

Председница Гојковић је истакла да ће Покрајинска влада посебну пажњу посветити области родне равноправности, те да ће и кроз деловање Координационог тела за равноправност полова, радити на унапређењу те области и креирању мера подршке женама предузетницама.

Разговарано је и о подршци стартап фирмама за иновативна решења.

Састанку су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и секретарка Покрајинске владе Душанка Голубовић.

fixed-img