Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 26.03.2024

Иванишевић на Каравану женског предузетништва у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

У Културној станици „Свилара“ у Новом Саду организован је данас трећи „Караван женског предузетништва – На кафи са предузетницама“, који је покренула Привредна комора Србије.

Циљ овог пројекта јесте да се подржи мали бизнис који воде жене, као и да се у директној комуникацији са предузетницама размотре сви проблеми и изазови у пословању и могућности подршке, превасходно институционалне.

На скупу се обратио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, који је нагласио да Покрајинска влада има јасно дефинисане конкурсе за подршку женском предузетништву, као и то да је ресорни секретаријат у претходне три године издвојио за овај сектор преко 50 милиона динара.

„Ако посматрамо укупна средства за жене предузетнице обезбеђена уз помоћ Секретаријата, преко 120 милиона динара добиле су жене које доносе одлуке и управљају својим предузећима”, рекао је Иванишевић и истакао да ће Секретаријат настојати да понови конкурсе како би могло да се пријави што више предузетница.

На скупу је говорила и директорка Сектора предузетништва Привредне коморе Србије Бранислава Симанић, која је рекла да је циљ овог пројекта да се жене економски оснаже.

„Подршка државе женском предузетништву никада није била већа, а то потврђује податак да данас имамо једну трећину предузећа и предузетничких радњи у власништву жена и по томе је Србија у складу са европским просеком. Желимо да разговарамо са нашим предузетницама, да сагледамо њихове проблеме и видимо шта можемо да урадимо да би оне биле што успешније”, истакла је Симанићева.

Пројекат „Караван женског предузетништва – На кафи са предузетницама” започет је крајем фебруара ове године, а планирано је да обиђе укупно десет градова и општина на територији Републике Србије у овом циклусу.

fixed-img