Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 19.06.2024

Иванишевић разговарао са представницима Међународног савета за војне спортове

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић разговарао је данас у Инфо-центру Туристичке организације Војводине са представницима Међународног савета за војне спортове (CISM) из Сједињених Америчких Држава, Руске Федерације и Шри Ланке, као и са припадницима оружаних снага двадесет држава чланица CISM-а, поводом отварања трећег по реду Светског војног првенства у кошарци 3 на 3 у Новом Саду.

Након две деценије чланства у овој организацији, Републици Србији је указана част да буде домаћин такмичења чији су учесници државе чланице Међународног савета за војне спортове.

Секретар Иванишевић је казао да је ово добра прилика да се кроз спорт упозна Војводина.

„Нови Сад се враћа на мапу конгресног и манифестационог туризма. Ово је прилика да разменимо искуства и представимо туристичке потенцијале Војводине“, рекао је Иванишевић и истакао да наша покрајина туристима има доста да понуди.

Током такмичења, које се одржава у Спенсу, биће одиграно 36 утакмица.

На овом међународном првенству учествују Немачка, Јерменија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Канада, Кина, Кипар, Француска, Летонија, Литванија, Луксембург, Мароко, Црна Гора, Холандија, Република Кореја, Северна Македнија, Танзанија, Словенија и Србија.

Представницима делегација обратила се и руководилац сектора за развој и промоцију туризма у Туристичкој организацији Војводине Јелена Малешев.

fixed-img