Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 15.03.2024

Иванишевић уручио уговоре за набавку машина и опреме: 80 милиона динара за унапређење привреде

Читај ми

Читај ми
AA

У Покрајинској влади данас су уручени уговори у оквиру Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава микро и малим привредним друштвима и предузетницима за субвенционисање трошкова за набавку машина/опреме у 2024. години.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић уручио је уговоре за укупно 47 корисника у вредности од 80 милиона динара, ради повећања укупног привредног раста и развоја предузетништва у АП Војводини путем инвестирања у основна средства.

Иванишевић је истакао да је новац који је додељен корисницима по овом конкурсу у потпуности њихова заслуга, јер су уредно измирили обавезе према држави, те да се Секретаријат труди да им се та средства и врате.

„Ми вама треба да будемо захвални, јер се трудите, запошљавате људе, унапређујете локалне средине из којих долазите. Према подацима за прошлу годину, заједничким радом Републичке и Покрајинске владе, успели смо да спустимо стопу незапослености на ниво који никада није био толико низак, док је и привредна активност повећана у односу на претходне године. Потрудићемо се да вам створимо оквир, да вам овим и свим другим конкурсима омогућимо да наставите да радите”, рекао је Иванишевић.

Ресорни секретар је најавио и посету привредницима у АП Војводини у периоду од априла до јуна, како би се на терену уверио у којој мери и у ком правцу је потребно ићи даље у креирању подстицајних мера за привреду, са циљем унапређења њеног раста и развоја.

Резултат конкурса ће свакако бити повећање ефикасности увођењем нових или побољшањем постојећих пословних капацитета, модернизацијом производних и услужно оријентисаних делатности.

Средства која су додељена предузетницима и привредним друштвима намењена су за субвенционисање трошкова за набавку машина, односно опреме, купљених, испоручених и у целости исплаћених у периоду од 12. фебруара 2022. године до дана закључења конкурса.

Покрајински секретар је најавио у наредним данима и нове конкурсе, у области старих и уметничких заната, као и запошљавања на територији АП Војводине.

 

fixed-img