Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 22.05.2023

Мировић и Ђурић: Бициклистичка стаза од Новог Сада до Бегеча у функцији за десет дана

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишли су данас завршне радове на изградњи бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч (трећа фаза), од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу.

Реч је о радовима које заједнички финансирају Покрајинска влада и Град Нови Сад у укупном износу од 170 милиона динара. Бициклистичка стаза Нови Сад – Бегеч припада једном од три бициклистичка коридора који пролазе кроз Србију – коридору „Еуро вело 6″, који иде од Атлантика до Црног мора.

„Задовољан сам јер смо успели да заједнички, уз учешће финансијских средстава Покрајинске владе и Града Новог Сада, ову инвестицију за десетак дана приведемо крају, што ће омогућити да пешаци и бициклисти буду безбеднији на тој деоници“, изјавио је Мировић након обиласка радова.

Према Мировићевим речима, план је за наредну годину и изградња бициклистичке стазе од Петроварадина до Беочина са реконструкцијом четири станичне зграде, које ће бити претворене у ресторане и објекте за рентирање бицикала.

„Ми смо заједнички реализовали бројне инвестиције. У току су и завршни радови на кружном току на Лиману 2, а у припреми су и друге  инвестиције. Припремамо се и за изградњу спортске сале на Телепу у дворишту Гимназије ′Лаза Костић′. Почећемо током године изградњу новог школског објекта сопственим средствима у дворишту ОШ ′Милош Црњански′. Поносан сам што смо успели да немали новац издвојимо за Нови Сад. Примера ради, за време управљања покрајинском администрацијом, Бојан Пајтић издвојио је укупно око 500 милиона динара за пројекте у Новом Саду. Од 2016. до данас, Покрајинска влада је издвојила преко 5 милијарди динара за инвестиције које су реализоване на територији града. То су наши резултати, бројеви све говоре“, истакао је Мировић.

Када је реч о инвестицијама Покрајинске владе на територији града, како је додао Мировић, почели су радови и на реконструкцији Студија М и на изградњи „Музеја 2021“, а у току су и интензивни радови у Каменици 3.

„Ми ћемо у наредне две до три недеље определити неопходна финансијска средства за опремање Каменице 3 у износу од седам стотина милиона динара. Према нашем плану, Каменица 3 ће профункционисати у пуном капацитету за сва три института са новом опремом и новом лабораторијом и са по 16 двокреветних соба за сва три института – од марта или априла наредне године”, додао је Мировић и подсетио на то да су у току радови на реконструкцији Каменице 1.

Према Мировићевим речима, припрема се и пројектна документација за изградњу паркинг гараже капацитета 400 места у институтском комплексу и за завршно уређење Института, које ће почети наредне године.

„Настављамо са изградњом, реконструкцијом и уређењем бициклистичких стаза на територији града Новог Сада. Желимо да повећамо број бициклиста у граду с обзиром на то да имамо 100 километара стаза у граду. Наставићемо субвенционисање куповине бицикала. Од 2021. године укупно смо издвојили из градског буџета 38 милиона динара“, изјавио је градоначелник Ђурић и истакао да је Град ове године повећао субвенције за куповну бицикала.

fixed-img