Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 28.03.2023

Мировић на обележавању 85. годишњице Дома ученика „Бранково коло“

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас свечаној академији поводом обележавања 85. годишњице Дома ученика средњих школа „Бранково коло“ у Новом Саду и том приликом обишао објекат како би се упознао са условима живота и рада ученика и запослених.

„Уверио сам се данас да је стање у Дому веома добро. Већ на први поглед видим да управа и запослени одлично одржавају овај објекат. Ту смо да помогнемо да унапредимо услове и да поручимо родитељима да могу бити безбрижни када своју децу из мањих средина упуте на школовање у Нови Сад и сместе их у овај дом како би могла да уче и да изграђују себе, своје знање и постану најбољи чланови нашег друштва“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, Покрајинска влада је, заједно са Градском управом Новог Сада, уложила знатна финансијска средства у прву фазу реконструкције фасаде Дома.

„Сада настављамо са тим послом па ће у наредних неколико месеци и унутрашњи део фасаде бити реконструисан. Повећаћемо енергетски разред овог објекта, а уложили смо и у изградњу канализационе мреже у овом комплексу”, истакао је Мировић.

Након обиласка соба, тоалета и домске кухиње покренута је иницијатива за доградњу Дома ради проширења капацитета и стандарда ученика, за шта ће средства у наредној години обезбедити Покрајинска влада.

Председник је изјавио да у другој половини године почињу радови на изградњи новог објекта Основне школе „Милош Црњански“ на Сателиту и спортске хале у оквиру Гимназије „Лаза Костић“ на Телепу.

„Основан 1938. године, мењао је нaзиве, aли увек је имао исти задатак – да ученицима, којих је више од 400, уз најбољи смештај и исхрану, у васпитном и конструктивном раду пружи подстицајне услове за стицање знања и вештина“, изјавила је директорка Дома Јасмина Швоња, и захвалила Покрајинској влади на подршци.

 

fixed-img