Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 07.07.2022

Мировић: Настављамо асфалтирање улица и санацију изворишта воде у општини Сечањ

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас село Јарковац у општини Сечањ, где је обишао завршне радове на рехабилитацији Светосавске улице дуге два километра, а потом председнику Општине уручио решења о финансирању изградње и опремања бунара у Сечњу и Шурјану и адаптације објекта поште у Неузини, пројеката које ће са више од 28 милиона динара финансирати Покрајина.

Председник је подсетио на то да су нови асфалт, уз Јарковац, добиле и улице у местима Бока и Неузина, те да је пројекат обухватио обнову укупно седам километара улица у та три насеља, за шта је Покрајина издвојила 189 милиона динара.

„Мање општине заслужују већу пажњу јер немају довољно велике буџете да саме реализују овако значајне инвестиције, и због тога ће Покрајинска влада у наредном периоду издвајати још већа средства за мање средине, јер је то једини начин да се људи задрже у селима – да им обезбедимо здраву пијаћу воду, добру школу и путну мрежу“, изјавио је председник Мировић.

Он је најавио да почињу радови на ревитализацији бунара за пијаћу воду у свим насељеним местима ове општине како би се мештанима обезбедило квалитетније водоснабдевање.

„На састанку са председником Општине договорено је улагање у реконструкцију школа на територији Сечња током летње паузе, за шта ће Покрајинска влада издвојити новац по хитној процедури. Уз то, настављамо асфалтирање улица и санацију изворишта воде у општини Сечањ“, рекао је председник Покрајинске владе.

Председник Општине Сечањ Небојша Мељанац оценио је да су ово велики пројекти без којих та општина не би могла функционисати.

„Без подршке Покрајинске владе, Општина Сечањ не би могла сама реализовати ове инвестиције које су од великог значаја за наше грађане“, навео је Мељанац.

Догађају је присуствовао и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

fixed-img