Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 23.04.2024

Мировић отворио нови објекат Студентског културног центра у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

„Први пут од свог оснивања, установа Студентски културни центар (СКЦ) у Новом Саду добила је објекат површине од готово 3.500 квадратних метара, у потпуности опремљен за реализацију културних и уметничких програма, што је уједно и први новоизграђени објекат намењен култури у Новом Саду од 1981. године, када је изграђено Српско народно позориште“, изјавио је вечерас на свечаном отварању председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Реч је о објекту који је у потпуности финансирала Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине.

„Захваљујући заједничким напорима изградили смо овај објекат у Кампусу, у седишту Универзитета у Новом Саду, и створили услове за реализацију културних догађаја у будућности. Урадили смо важан посао за културне делатнике и посленике и велики број поштовалаца културних садржаја, али и за оне којима је Нови Сад на срцу“, рекао је Мировић.

Студентски културни центар у Новом Саду, чији је оснивач АП Војводина, организује различите програме ради подстицања културног, уметничког и научног стваралаштва студената. Једна од важнијих области деловања јесте продукција сценског програма и позоришних представа, штампаних и музичких издања, организација концерата, изложби, музичких, филмских и стрип фестивала и других програма. Објекат има мултифункционалну концертну салу са 200 места за седење и 1.000 места за публику која ће концерте пратити стојећи, изложбену галерију, као и део намењен студентским организацијама.

Директор Студентског културног центра Обрад Шкрбић подсетио је на то да је та установа основана 1993. године и да захваљујући Покрајинској влади има свој објекат какав и заслужује.

„Овај догађај значајан је како за рад наше установе тако и за културно-уметнички крајолик Војводине и целе наше земље. Поводом отварања СКЦ-а организујемо и манифестацију ‘П(р)олеће’, која ће трајати до 27. априла“, изјавио је Шкрбић.

Отварању објекта Студентског културног центра присуствовали су и потпредседница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић, чланови Покрајинске владе, представници Града Новог Сада и други.

fixed-img